Redovisningsekonom

Som Redovisningsekonom ingår du i vårt team för Finance & Business Performance.

Avdelningen består av Head of Finance & Business Performance som har en Accounting Manager och en Controller rapporterande till sig. I din roll som redovisningsekonom kommer du att rapportera till vår Accounting Manager.

Arbetsbeskrivning
Löpande redovisning och betalning av moms, skatter- och avgifter

Löpande bokföring samt ekonomisk uppföljning av våra projekt

Behjälplig i månads- och årsbokslut samt bistår med analyser av väsentliga ekonomiska händelser och förhållanden under perioden

Bistår eller delvis ansvarar för ekonomisk verksamhetsuppföljning såsom exempelvis uppfyllnad mot produktionsmål och analys av fraktkostnader

Du har i din roll ett nära samarbete med din ledare och avdelningens controller. Vissa externa kund-och leverantörskontakter förekommer.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har relevant ekonomisk utbildning och några års erfarenhet av löpande redovisning och bokslutsarbete. Du skall ha goda kunskaper i Excel och erfarenhet från arbete i större ekonomisystem är meriterande.

Som person bör du vara självständig och ha ett strukturerat arbetssätt. Ditt arbete kännetecknas av god kvalitet samt noggrannhet. För att lyckas i rollen bör du ha god social förmåga och samarbetsförmåga.

Din analytiska förmåga synliggör förhållanden som bidrar till att hela verksamheten styrs på ett effektivt sätt.

Du behärskar det svenska språket obehindrat och behärskar det engelska språket i tal och skrift.

Elgiganten Logistik AB
Elkjøp är ett av Nordens största handelsföretag inom hemelektronik och elektriska hushållsapparater. Elkjøp-koncernen, inom vilken Elgiganten ingår, omsätter drygt 33 miljarder NOK. Koncernen har etablerad detaljistverksamhet i samtliga nordiska länder inklusive Island, Färöarna och Grönland.

Samtliga drygt 400 varuhus i Norden får i huvudsak sin varuförsörjning från ”hjärtat” inom koncernen, det 107 000 m2 stora distributionscentret i Jönköping, Nordic Distribution Center respektive från Distributionscentret i Brno, Tjeckien på 26 000 m2

Koncernen har ca 13 500 anställda och ägs av brittiska Dixons Carphone, en av Europas största återförsäljare inom hemelektronik.

Vi på Elgiganten värdesätter mångfald inom företaget och välkomnar därför alla sökande, oavsett kön, ålder eller etnisk bakgrund.

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan. Klicka på länken nedan, "Skicka ansökan" för att söka denna tjänst, vi har ingen möjlighet att ta emot CV via mail. Urval sker löpande under ansökningstiden, så skicka din ansökan redan idag!

Vid eventuella frågor kan du kontakta HR-Specialist Pål Wetterbrandt på pal.wetterbrandt@giganten.se

Län:
Jönköping
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Arbetstider:
Dag
Kontaktpersoner:
Pål Wetterbrandt
Företagets hemsida:
http://www.elgiganten.se