Direct Distribution Operations Manager Sverige

Kan du styra en lastbil utan att själv sitta i förarstolen?

Vi söker en Direct Distribution Operations Manager Sverige

Vi är på jakt efter en ny kompis till vårt nordiska team inom Direct Distribution. Teamet består idag av fyra kompisar som ansvarar för att våra kunder blir nöjda med allt vi levererar till dom, om det så är ett nytt kylskåp som ska hålla sommardrickan kall eller en padda för att behålla familjefriden under bilsemestern.

Vår nya kompis har huvudansvaret för att göra flera tusen kunder nöjda varje dag. Dina kompisar, kunder och andra kollegor är fördelat över stora delar av Sverige och resterande norden. Tjänsten kräver att du besöker dom med jämna mellanrum för att säkra att vi lyckas med vårt uppdrag i alla led.

Uppdrag


Som del av vårt Team för Direct Distribution kommer du att ansvara för följande områden;

-        Uppföljning av våra externa transportörer i Sverige för att säkra att de utför våra tjänster korrekt på hårda och mjuka värden.

-        Vara en länk mellan dina nordiska kollegor och vårt Nordic Distribution Center.

-        Bygga interna och externa relationer för att säkra en god framdrift i existerande processer såväl som ny utveckling.  

-        Bidra till kompetensutveckling internt och mot våra externa parter.

-        Vara representant för dina ansvarsområden vid interna och externa event.

Personliga egenskaper


Din höga sociala kompetens har du nytta av i samarbetet med alla dina nordiske kolleger samt våra transportörer. Du har ett starkt inre driv, engagemang och vilja till att utveckla verksamheten. Du har en mycket god kommunikationsförmåga, då du deltar i flertalet forum där denna kommer väl till pass.

Som person är du utåtriktad och gillar att skapa nya kontakter och sätter högt värde på att samarbeta med övriga kompisar i ditt team. Du är initiativtagande, handlingskraftig och har ett strukturerat arbetssätt. Vidare har du lätt för att ställa om och anpassa ditt förhållningssätt kopplat till de situationer du står inför.

 

Kompetenskrav

-        Relevant högre utbildning inom logistik, produktion, kommunikation eller motsvarande.

-        Behärskar svenska och engelska i tal och skrift.  

-        Tidig erfarenhet från liknande roll är meriterande.

 

Elgiganten Logistik AB

Elkjøp är ett av Nordens största handelsföretag inom hemelektronik och elektriska hushållsapparater. Elkjøp-koncernen, inom vilken Elgiganten ingår, omsätter drygt 33 miljarder NOK. Koncernen har etablerad detaljistverksamhet i samtliga nordiska länder inklusive Island, Färöarna och Grönland.

Samtliga drygt 400 varuhus i Norden får i huvudsak sin varuförsörjning från ”hjärtat” inom koncernen, det 107 000 m2 stora distributionscentret i Jönköping, Nordic Distribution Center respektive från Distributionscentret i Brno, Tjeckien på 26 000 m2

Koncernen har ca 13 500 anställda och ägs av brittiska Dixons Carphone, en av Europas största återförsäljare inom hemelektronik.

Tjänsten är placerad i Jönköping.

Vi på Elgiganten värdesätter mångfald inom företaget och välkomnar därför alla sökande, oavsett kön, ålder eller etnisk bakgrund.

Vi använder oss av tester från cut-e i vår rekryteringsprocess

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan. Klicka på länken nedan, "Skicka ansökan" för att söka denna tjänst, vi har ingen möjlighet att ta emot CV via mail. Urval sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Vid eventuella frågor kan du kontakta Head Of HR Marie-Louise Gotmark på marie.louise.gotmark@giganten.se

Län:
Jönköping
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Arbetstider:
Dag
Sista ansökningsdag:
2017-06-11
Arbetsplats/placeringsort:
Jönköping - Torsvik
Kontaktpersoner:
Marie-Louise Gotmark
Företagets hemsida:
http://www.elgiganten.se