Elgiganten Logistik söker nu en Warehouse Support Manager

Uppdrag

Elgigantens distributionscentral är en av nordens största och mest moderna distributionscentraler varifrån vi försörjer såväl butiker som slutkunder. 2016 investerades i en ny automationsanläggning för att säkra kapacitet och effektivitet inför kommande års förväntade tillväxt. Nu dubblar vi antalet lagerhållna artiklar och därmed ökar även våra flöden igenom centralen. En förutsättning för att allt ska fungera är att vi har hög kvalitét i artikeldata, god kontroll över saldon samt väl fungerande stödprocesser. Vi förstärker därför nu avdelningen Planering & Analys med en Warehouse Support Manager.

Ditt huvuduppdrag är att utveckla och leda arbetet när det gäller artikeldata, inventeringar och tillhörande styrning av och support till driftsorganisationen. Teamet som är under uppbyggnad består av Logistiktekniker, Inventeringsspecialister och Lagersupport som alla bidrar till att våra interna flöden fungerar väl. Arbetsuppgifterna omfattar bland annat övervakning och analys i våra system, utformning och säkerställande av rutiner, utbildningar samt delaktighet i projekt som berör ansvarsområdet. Du har hela distributionscentralen som arbetsområde men fokus är på vår nya automations­anläggning.

Du ingår i ledningen för Planering & Analys tillsammans med ansvariga för Produktions­planering, Lagerplanering och Applikationssupport.

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en närvarande ledare med erfarenhet från både personalledning samt resultat och verksamhetsansvar. Som person är du pålitlig och förtroendeskapande och har en mycket god förmåga att skapa nätverk. Din goda förmåga att stödja och samarbeta med andra samt arbeta systematiskt och strukturerat bidrar till att verksamheten uppnår satta mål. Som ledare bedriver du ett situationsanpassat ledarskap för att motivera och samordna ditt team.

 

Kompetenskrav

Relevant högskoleutbildning, troligen civil- eller högskoleingenjör med inriktning produktion/logistik

  • Minimum 5 års relevant arbetslivsfarenhet inom industri eller lager/distribution.
  • Erfarenhet av att leda personal, ett tydligt och situationsanpassat ledarskap.
  • Erfarenhet av projektledning eller stora förändringsprojekt
  • Mycket god förmåga att förstå och arbeta i komplexa IT-system
  • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både svenska och engelska.

 

Elgiganten Logistik AB

Elkjøp är ett av Nordens största handelsföretag inom hemelektronik och elektriska hushållsapparater. Elkjøp-koncernen, inom vilken Elgiganten ingår, omsätter drygt 33 miljarder NOK. Koncernen har etablerad detaljistverksamhet i samtliga nordiska länder inklusive Island, Färöarna och Grönland.

Samtliga drygt 400 varuhus i Norden får i huvudsak sin varuförsörjning från ”hjärtat” inom koncernen, det 107 000 m2 stora distributionscentret i Jönköping, Nordic Distribution Center respektive från Distributionscentret i Brno, Tjeckien på 26 000 m2

Koncernen har ca 13 500 anställda och ägs av brittiska Dixons Carphone, en av Europas största återförsäljare inom hemelektronik.

Tjänsten är placerad i Jönköping.

Vi på Elgiganten värdesätter mångfald inom företaget och välkomnar därför alla sökande, oavsett kön, ålder eller etnisk bakgrund.

Vi använder oss av tester från cut-e i vår rekryteringsprocess

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan. Klicka på länken nedan, "Skicka ansökan" för att söka denna tjänst, vi har ingen möjlighet att ta emot CV via mail.

Vid eventuella frågor kan du kontakta HR-Specialist Marie Wikman på marie.wikman@giganten.se

Län:
Jönköping
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Arbetstider:
Dag
Sista ansökningsdag:
2017-10-22
Kontaktpersoner:
Marie Wikman
Företagets hemsida:
http://www.elgiganten.se